Maak kennis met ons team

Elementair wordt gedragen door een team van vaste medewerkers. Bij een eerste kennismaking zal je contact hebben met Koen Heyrman, zaakvoerder van Elementair.

Koen Heyrman

Als Koen Heyrman (1973) ooit tot ridder wordt geslagen, zou zijn wapenspreuk ‘zorg voor het menselijke én het resultaat’ kunnen zijn. Deze mix vind je ook terug in de opleidingen die hij volgde als licentiaat arbeids- en organisatiepsychologie (KULeuven) en postgraduaat bedrijfskunde (KULeuven), wat hij aanvulde met Matrix procesbegeleiding (Uhasselt) en Solution Focussed Management.  En sinds 2017 hangt daarnaast een postgraduaat 'coaching, intervisie en teambegeleiding (UGent) aan de muur. 

“Ik heb al een mooi traject mogen afleggen”, vertelt Koen. “De job onder de knie krijgen als trainer en coach is een uitdagende en boeiende rit. Op dit moment is mijn streven om de juiste interventie, op t juiste moment in de juiste mate in te zetten voor mijn klanten en coachees". 


Als partner en senior trainer binnen Elementair vind je Koen vaak terug in interventies rond krachtig leiding geven, efficiënt werken en teams meekrijgen in veranderingen. Oplossingsgericht werken, positive psychologie en evidence based management zijn zijn inspiratiebronnen.

En daarbuiten? Enthousiast spelen met zonen Jasper & Viktor, actief sporten en plezant socializen. Dromen die hij vandaag aan het realiseren is? Via Krav Maga de link leggen tussen 'combat mindset' en succes in business, een boek schrijven en nieuwe werkvormen in trainingen integreren.

Je vindt meer over koen via koenheyrman.be

Isabelle Swinnen

Isabelle verzorgt een groot deel van onze franstalige opleidingen. Zij is lic. Pedagogie (Ulg) en volgde bijkomend o.a. een vijfjarige opleiding rond groepsdynamiek aan de universiteit te Luik.

Isabelle begeleidt groepen, individuen en organisaties naar een beter niveau van functioneren op vlak van people management, communicatie, change-management, groepsdynamiek, train the trainer, presentatietechnieken, onderhandelingsvaardigheden.

Haar doorgedreven aanpak, assertieve wijze van handelen én focus op echte leerresultaten maken van haar een graag geziene trainer-consultant.

Petra Schiller

Petra combineert een uitstekende talenkennis met een pak inhoudelijke en pedagogische bagage. Na haar studies als lic. Arbeids- en organis. Psychologie (KU Leuven), werkte ze gedurende zes jaar bij een opleidings- en adviesbureau. Ondertussen schroefde ze haar talenkennis (Frans en Duits zowaar) nog wat op.
Alle thema´s opsommen waarond Petra begeleidingen doet wordt wat veel. Een greep uit de thema´s die ze reeds begeleidde: assertiviteit, conflicthantering, functioneringsgesprekken, klantgerichtheid, train the trainer, communicatie & emotionele intelligentie, motiveren van medewerkers.

Tom Kennes

Tom is ons eerste aanspreekpunt voor alles wat met ‘procesbegeleiding’ te maken heeft.
Reeds 21 jaar werkt Tom bij Outward Bound België. In 2003maakte hij de overstap naar ´het zelfstandig zijn´. Sindsdien heeft hij voor verscheidene trainingsorganisaties begeleidingswerk verricht: Outward Bound, Leefsleutels,Leefstijl, Vice Versa, Artdeco,  VVSG en ABCD consulting.

Tijdens zijn  mooie carrière mochten o.a. organisaties als de Interactieacademie, IVC Kortrijk, Relatiestudio, Vizo, Academie voor coaching en counseling en OBS hem verwelkomen op hun opleidingen. Tom verdiepte zich onder andere in gestalttherapie, contextuele therapie, procesbegeleiding, systeemdenken en coaching.
De laatste jaren begeleidt Tom teams op weg naar daar waar ze willen toe-komen. Samen met het team kijkt hij naar:
- wat er zich afspeelt in het hier en nu
- welke toekomst nagestreefd wordt
- de obstakels en wat energie geeft op weg naar
- concrete stappen die nodig zijn voor groei.

Zo ontmoet hij o.a. teams met spanningen en conflicten waar de groei en het samenwerken stagneert.
De rode draad doorheen Tom´s trainingen: ervaringsgericht werken (of wat dacht u ?) waarbij interactie en eigen verantwoordelijkheid centraal staan.

Pat Lowette

Pat Lowette heeft een basisopleiding Politieke en sociale Wetenschappen en diverse bijkomende opleidingen: Human Resources Management, strategisch management,…
In het verleden werkte hij ondermeer als leidinggevende in diverse functies in de social profit en profit sector. Sedert ‘97is hij voltijds trainer-consultant actief in industrie, dienstverlenende sector en overheidsdiensten.

Onderwerpen die Pat Lowette graag traint zijn de volgende:
• Leidinggeven, peter/meterschap, functioneringsgesprekken, vergadertechnieken, motiverende feedback geven,…
• Zelfkennis en mensenkennis, time & stress-management, self-management,...
• Assertiviteit, overtuigend onderhandelen, omgaan met agressie,…
• Klantvriendelijke dienstverlening, klachtenbehandeling, slecht-nieuws-gesprekken,…
• Het functioneren van vertrouwenspersonen i.v.m. pesten, geweld en seksueel onaangepast gedrag op het werk,…
• Schrijven: brieven, beleidsnota’s, vergaderverslagen, jaarrapporten, webteksten,...

Rond elk van deze onderwerpen kan hij een lange lijst tevreden klanten voorleggen. We stellen Pat dan ook graag voor als een ‘all round’ trainer met pit.